úterý 12. června 2007

Čuňárny ve věci Čunek

Celý případ je k blití. Plný malosti ubohosti a zaprděnosti. To podstatné, že je to zcela neschopný politik, který nejenže nestačí na funkci lokálního politika, on není schopný ani jako vícepremiér vlády ani jako senátor. Ty poslední dvě funkce nejsou tak náročné jako lokální politika. Nic ve zlým, vy, kdož jste jeho schopnými kolegy. Zadělal na průser a pak ho vyřešil tak, že naše vylekané a uhulákané společenství mohutně většinově aplauduje, protože někam v noci vystěhoval cikány. Nejdebilnější ze všech debilních řešení. Z jakéhokoliv úhlu pohledu.
Ten zástupný problém - úplatek - je z mého pohledu jen přiblblá šaškárna, která k tomu pasuje. Řešení braní úplatků nevede k žádným koncům. Státní správa se tím zabývá tak dlouho, že náklady na vyřešení oné kauzy mohutně převyšují samotnou výši úplatku. Kdekdo tím zabývá, novináři, televize, politici na nic jinýho neodpovídají, Moravec, 168 hodin, Střepiny.. Ministr přes bydlení toho moc nenapracuje, když je v jednom vyšetřovacím kole. Dokonce chvílemi mám pocit, že i ten Bush přijel kvůli Čunkovýmu průseru.
Ale aspoň mně se vám najednou udělalo (kromě nevolna) jasno. Nejde o nic jinýho, než vydržet na štokrdlátku ministra do předčasných voleb. A to se mu podaří. I kdyby kvůli tomu museli odvolat celou policii, všecky vyšetřovatele, zahodili do odpadkáče státní žalobkyni, vyměnili několik ministrů spravedlivosti, jediné, co se počítá, vydržet do nových voleb. Držím ti milý Čunku v tvém plávání sračkami všechny své zbylé prsty. Moc jich nezbylo, neb si jich většinu musím držet u držky, abych se nepozvracel na chodník.
A ještě ta neexistující ztracená Anička, kdoví, jestli i ona nezapadá do stejné kauzy.

Žádné komentáře: